facebook

Időjárás

Balaton

Obrázok 1582 190x121 BalatonA 91 km²-en elterülő “magyar tenger” Közép-Európa legnagyobb tava, partvonalának hossza 195 km. A Kárpát-medence délnyugati szélén, a Dunántúli régió közepén helyezkedik el. Nyáron a vízhőmérséklete 20-26 °C körüli, Budapest után a második legkedveltebb és leglátogatottab turisztikai célpont. A tó és környéke egész évben számos látnivalóval kecsegtet, de a főszezon májustól szeptemberig tart, amikor is a Balaton valóban “életre kel”. Főbb turisztikai célpontok : Keszthely, Badacsony, Tihany, Balatonfüred, Balatonalmádi, Balatonkenese, Siófok, Zamárdi, Balatonföldvár, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód.

Obrázok 0592 190x121 BalatonMiért Balaton és környéke? Mindenki másért rajong érte, és mindenkit valami más fog meg benne. A gyermekeket és kisgyermekes családokat elsősorban a déli parton elhúzóddó homokos strandok, a sekély víz, az önfeletti lubickolás, a fiatalokat az átmulatott, felejthetetlen éjszakák, a part menti fesztiválok, számos koncertek, zenei rendezvények, a természet szerelmeseit a Balaton-felvidék lenyűgöző természeti szépségei, a Kis-Balaton természetvédelmi területén található mocsarak és nádasok számos külőnleges és védett állatfajjal, a horgászokat az eddig soha nem látott fogások, a vízi sportok kedvelőit kiválló vitorlázási, szörfözési, vízisízési és wakeboard vagy kitesurfing lehetőségek.

Obrázok 0572 190x121 BalatonA testes, tüzes, zamatos borok és a finom ételek kedvelőit az északi oldalon húzóddó Badacsonyi-borvidék, a reumatikus betegségben szenvedőket a világon is egyedülálló Hévízi tó jótékony hatása, az aktív pihenést és a kerékpározást előnyben részesítőket a számos turistaút és tanösvény, vagy a közel 200 km-en húzóddó Balatoni kerékpárút, a műemlékek kedvelőit megannyi vár, várrom, kastély és múzeum várja.

És ez csak néhány ok arra miért is szeretik annyian ezt a gyönyörű és egyedülálló magyarországi régiót. De ahhoz hogy valóban át tudja érezni a vidék különleges hangulatát és magával ragadó vonzerejét, személyesen is el kell látogatnia e varázslatos tó partjára.

Várja Önt a Balaton!

 

 

Balatonterkep668x316a1 Balaton