facebook

Időjárás

Szilvásvárad

888px HUN Szilvásvárad COA1 190x121 Szilvásvárad Szilvásvárad Heves megyében, Budapesttől 164 km-re, Egertől 30 km-re, a Bükk hegységtől északnyugatra, 345 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő, mintegy 1750 főt számláló, elismert üdülőhelyként számon tartott kis település.

terkep3 190x121 Szilvásvárad

A Bükk hegység Magyarország egyik legkedveltebb kirándulóhelye a pihenni, túrázni vágyóknak. A Bükki Nemzeti Park részét képező Szalajka-völgy csodás környezete, friss, tiszta levegője, patakok sokasága, az egyedülálló szépségű Fátyol vízesés, pisztrángostavak csodás látványa, a szabadtéri erdei múzeum, az erdészeti múzeum, a vadaspark számos látogatót vonz ide az év minden szakában. Gyalogossan, kerékpárral vagy kisvasúttal, kijelölt turistútvonalakon látogathatnak el az Őserdőhöz, a kilátókövekhez, barlangokhoz.

Szilvásvárad ad otthont a világhírű Lipicai Ménesnek. A törzsménistálló, a múzeum, a legelő ménes megtekintése felejthetetlen élményt nyújt. Továbbá itt található Magyarország egyetlen református körtemploma, a Bükkbe vezető tanösvény végén magasodó Millenniumi Kilátó, de börtönmúzeum és helytörténeti kiállítás is várja a településre érkező vendégeket.

A szabadidős sportok kedvelőit télen hóágyúval, felvonóval rendelkező sípálya várja, de Magyarország első kalandparkjában is kihívások sokasága található, ugyanakkor kuriózumnak számít az ország egyetlen egycsöves bobpályája is. Az extrém sportok kedvelői ugyanúgy hódolhatnak szenvedélyüknek, mint aki lovagolni vagy fogatot hajtani érkezik a községbe.

A település gasztronómia csodákkal is szolgál, az ide látogató kirándulókat hangulatos éttermek, négycsillagos wellness-szállodák, panziók és magánszálláshelyek, valamint egész évben programok sokasága várja.